Wina gruzińskie

Wina gruzińskie

Wyświetlanie 1–9 z 10 wyników

  • ALAZANI VALLEY white

    Rodzaj Białe półsłodkie Opis Wino zostało wyprodukowane z odmiany winogron Rkatsiteli. Jest koloru jasno-słomkowego z dominującymi aromatami suszonych owoców i cytryny. Dobry towarzysz owocowych sałatek, tarty i lodów.

    35.00  Czytaj dalej
  • Mukuzani

    Wino dojrzewa przez trzy lata w dębowych beczkach. Mukuzani ma kolor ciemno-rubinowy, aksamitny, wyraźny smak z aromatem dzikich jagód i liści laurowych.

    39.00  Czytaj dalej
  • Pirosmani white

    Rodzaj Białe półwytrawne Opis To półwytrawne białe wino wytwarzane z winogron uprawianych w Rkatsiteli w Gruzji, region Kachetia. Wino pochodzi od słynnego gruzińskiego malarza Pirosmani i jest serwowane jako uwiecznienie jego imienia. Wino posiada jasno słomkową barwę, aksamitną słodycz owoców, kwiatów i miodu. Wino świetnie smakuje w połączeniu z różnymi deserami.  

    39.00  Czytaj dalej
  • Rkatsiteli

    To wino wytrawne białe, o bladej, słomkowej barwie. Wino wykonane jest z odmiany winogron Rkatsiteli. Dominującym aromatem jest brzoskwinia i owoce leśne. Doskonale pasuje do pstrąga na parze, kurczaka, indyka i sałatek warzywnych.

    35.00  Dodaj do koszyka
  • Saperavi Cabernet

    Wino czerwone, wytrawne. Idealnie pasuje do kaczki i jagnięciny.

    79.00  Dodaj do koszyka
  • Saperavi Rose

    Wino różowe, wytrawne. Komponuje się z rybami i owocami morza

    35.00  Czytaj dalej
  • Teliani

    Wino to wykonane jest z wysokiej jakości odmian winogron Cabernet Sauvignon, uprawiane w Teliani w regionie Kakheti. Ma piękny rubinowy kolor. Posiada charakterystyczny, delikatny smak i aromat wiśni, czarnej porzeczki i czarnego pieprzu.

    39.00  Dodaj do koszyka
  • Teliani Aged in Oak

    Wino wytrawne, czerwone. Lażakowane 3 lata w dębowych beczkach co nadało mu niepowtarzalny aromat

    79.00  Czytaj dalej
  • Tsinandali

    Rodzaj Białe wytrawne Opis Wino wykonane w nowoczesnej technologii i gruzińskiej starożytnej tradycji z odmian winogron Rkatsiteli i Mtsvane, uprawianych w mikroregionie Telavi. Wino dojrzewa w dębowych beczkach ma kolor blado-słomkowy, piękny owocowy bukiet, łagodny i delikatny smak winogron, nie pozostawia żadnego innego posmaku. Pasuje do jagnięciny, ryb, dziczyzny i sałatek. Wino jest bardzo popularne. […]

    35.00  Czytaj dalej